会员 签约作者 全景VIP 全景体验VIP E渲PLUS会员
465㎡复式住宅,白色黏土砖与原木摩擦出自然风韵的火花
2021-06-22
0
0
图片浏览模式 前往体验
本次选取的案例是Sergio Portillo Alarcón是在墨西哥为一对夫妇设计的465㎡的复式住宅。
这栋房子有一个16米的朝向街道的立面,保护住宅免受繁忙城市道路的噪音是设计的重点。
For this house, which has a 16-metre façade facing the street. Protecting the spaces from the noise coming from the busy city avenue was key during the design process.
我们想用砖,但我们在寻找一个冷静的基调,而不是像传统的砖橙色,”波蒂略·阿拉尔孔解释说,他终选择了白色粘土砖。
“We wanted to use brick but we were looking for a sober tone, not orange like the conventional brick”, explains Portillo Alarcón, who ultimately chose white clay brick.
房间一楼包括主要通道、车库服务区、客厅、餐厅和厨房,巧妙的构造将各个区域和谐地来衔接起来。
The first single-level block comprises the main access, garage service quarters, living room, dining room and kitchen.
建筑师决定创造两个主体,通过几个庭院将公共和私人区域分开,每个庭院都有自己特定的特征和感觉。”
The architect decided to create two main bodies, separating public and private areas through several courtyards, each with its own specific character and feel.
中性色调的和谐氛围填满了整个房间。建筑师特别强调照明装置,将它们作为不同空间的代表。例如,Pablo Designs的一对18英寸黄铜Bola Disc吊灯悬挂在餐桌上方。
The same peaceful atmosphere with neutral hues continues inside where the architect put special emphasis on lighting fixtures, using them as statement pieces in the different spaces. For example, a pair of 18-inch, brass Bola Disc pendants hangs above the dining table from Pablo Designs.
暖黄色的衣柜,精致的木雕装饰为房间增添了复古文艺气息,同时原木材质也让人感受到家的舒适和温馨。
The warm yellow wardrobe and exquisite wood carving decoration add a retro literary atmosphere to the room, while the log material also makes people feel comfortable and warm at home.
走廊连接两个不同的空间,一方面充当玻璃桥和过渡区域,另一方面还是通往露台的通道,增添了住宅的生活趣味。
A corridor connects the two volumes, acting like a glass bridge and transitional area while providing access to the patios.
二楼是起居室、书房和客房,楼上的三间卧室可以俯瞰后花园和房子中间的庭院,景色优美。
The second two-level block is home to a living room, study and guest bedroom on the ground floor while three bedrooms overlooking the rear garden and central courtyard occupy the upper floor.
波蒂略·阿拉尔孔(Portillo Alarcón)说:“ 我们在对当地材料有一定了解的基础上,通过对住宅空间以及用途的体会来创造不同的氛围感。”
“We wanted to generate different atmospheres depending on the space and its use throughout a narrative of local materials that sought to connect its inhabitants with the essence of the place”, says Portillo Alarcón.
Portillo Alarcón说道:“我们尽量不使用铝等预制材料,因此通过用现场调整和定制的解决方案来制作铁制品的门窗,这使得建筑过程大多是手工的。”
“We tried not to use prefabricated materials, such as aluminium, so we made the windows and doors of ironwork with adjustments and custom solutions solved on site. This made the construction process mostly artisanal.”
编译自sergio portillo官网
投稿/联系我们 投稿邮箱:media@sheyi.com 收稿专员辛迪:sheyi006(微信) 商务Jodie:syzhixuan(微信) 主编祝爽:18013312730(微信)
欢迎大家 星 标★建E室内设计网★
不错过任何一个好设计!

相关文章
换一批

您最近30天下载过该案例,本次下载免费哦

免费下载 取消
提示信息:
正在为您打包,完成后自动下载,请勿关闭页面。

感谢您对建E网的支持

免费下载 取消

您的金点余额不足,请充值后下载

去充值

抱歉!您的积分不足,快去【任务大厅】领积分吧~

确定 取消
请选择支付方式:

注:使用积分下载将扣除15积分

取消 立即下载